Hlavní obsah

Lupič donutil dva řidiče, aby mu vydali auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté dopadli v sobotu rusky hovořícího muže, který s nožem v ruce přepadl dva řidiče a uloupil jim jejich dva vozy. Sedmadvacetiletý cizinec byl umístěn do cely předběžného zadržení a obviněn.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Kolem jedenácté hodiny cizinec skočil v Kochmanově ulici v Praze 6 do cesty pojíždějícímu osobnímu vozu audi. Jeho třiadvacetiletý řidič musel přibrzdit a toho využil cizinec k tomu, aby se dostal do vozu. Pevně se držel bočních dveří a na řidiče vytáhl nůž. Způsobil mu četná bodná a řezná zranění na hlavě a hrudníku. Napadený řidič přestal svůj vůz bránit a raději jej opustil.

Pachatel zběsile ujížděl a v Praze 1 se srazil s dalším vozem. Z poškozeného audi vyskočil a utíkal Mosteckou ulicí, kde se nožem v ruce zmocnil dalšího vozu. Sedmatřicetiletého cizího státního příslušníka pod hrozbou násilí donutil, aby mu klíčky od škodovky, kterou se snažil nastartoval. Lupič s ní z místa činu ujel.

Po několika hodinách policisté, kteří zahájili rozsáhlou pátrací akci, lupiče zadrželi. Poškozenou škodovku našli v Praze 6. Zajištěná vozidla kriminalisté  vrátili jejich majitelům. O případu informovala mluvčí pražské policie Daniela Razímová.

Reklama

Výběr článků

Načítám