Hlavní obsah

Lovci lebek dopadli v Rakovníku Slováka odsouzeného za nájemnou vraždu

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní „lovci lebek” dopadli v pondělí Slováka, který byl odsouzen za účast na nájemné vraždě. Muž se skrýval v jednom z domů v Rakovníku. Kromě něj se podařilo zadržet minulý týden i další tři hledané lidi, uvedli policisté v úterý.

Zadržení Slováka odsouzeného za vražduVideo: Pavel Jaňurek/Policie ČR, Novinky

 
Článek

„Jednalo se o Slováka ve věku 51 let, který se u nás skrýval asi od února. Občan nevycházel z domu a jeho zadržení proběhlo hladce. Zadrželi ho členové jednotky cíleného pátrání v pondělí,“ řekl Novinkám šéf oddělení cíleného pátrání Jan Rybár.

Na Slováka vydal mezinárodní zatykač Okresní soud v Košicích kvůli účasti na zločinném spolčení a vraždě. Podle dostupných informací byl muž odsouzen na 12 let za účast na nájemné vraždě. Podrobnější informace k případu policie ale nezveřejnila.

„Zadržený muž byl umístěn do policejní cely a věc byla předána státnímu zástupci. O předání zadrženého na Slovensko bude dále rozhodovat soud,” doplnila policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Kromě Slováka zadrželi „lovci lebek” v poslední době i další tři mezinárodně hledané osoby. Šlo mimo jiné o Vietnamce, který se podílel na obchodování s drogami, nebo o Poláka, který byl v rodné zemi podezřelý z podvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám