Hlavní obsah

Loupícího cizince asi zabily dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Příčinu smrti šestačtyřicetiletého Kazacha, jehož tělo objevili v hradeckém Tescu v noci ze středy na čtvrtek zaklíněného hlavou v automatických dveřích, ozřejmí soudní pitva. Dosavadní vyšetřování zatím neshledalo na jeho skonu cizí zavinění. Právu to v pátek sdělila policejní mluvčí Anna Pešavová.

Foto: Vít Fikejzl

Inteiér kostela sv. Maří Magdalény

Článek

Cizinec z azylového střediska v Kostelci nad Orlicí chtěl v obchodním domě zřejmě loupit. Do již uzavřeného supermarketu se rozhodl vniknout po násilném rozevření zmíněných dveří. V momentě, kdy chtěl projít, obě křídla rázně pustil a ta se opět zavřela a sevřela ho za krkem. "Tlak křídel mu zřejmě zmáčkl tepnu a muž se udusil," dodala policejní mluvčí.

Názor firmy zabývající se výrobou zmíněných automatických dveří, že se po násilném ručním otevření už samy nezavřou a nemohou tudíž ublížit, respektive usmrtit, nepřipustila po dotazu Práva tisková mluvčí Tesco Martina Čermáková.

"Nezavřou se pouze v režimu, kdy je obchodní dům k dispozici zákazníkům. V čase, kdy prodej skončil, byly uzavřené a zajištěné západkou proti otevření. Ten člověk se je prostě snažil manuálně zdeformovat. Dveře byly v naprostém pořádku a fungovaly tak jak fungovat měly," řekla Čermáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám