Hlavní obsah

Loupež na benzínce v Praze byla fingovaná, jedna z komplicek si koupila motorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loupež, k níž mělo dojít na počátku září na čerpací stanici v pražské Vinoři, byla podle vyšetřovatelů fingovaná. Policisté zadrželi dvě ženy, které podezřívají ze zpronevěry peněz. V sobotu o tom informoval mluvčí policie Richard Hrdina.

Foto: Policie ČR

Jedna z žen si za peníze z fingované loupeže koupila motorku

Článek

Loupež byla na policii nahlášena v sobotu 4. září večer. Policisté zajistili záběry z kamer, na kterých je zachyceno přepadení i podezřelý z loupeže, který si měl peníze na prodavačce vynutit pod pohrůžkou nožem. Odnést si měl několik desítek tisíc korun.

Lupič s nožem přepadl benzínku v Praze, odnesl si několik desítek tisíc

Krimi

„Po několika dnech, tedy po vyhodnocení kamerových záznamů z okolí místa činu, zejména pak z útěkové trasy pachatele, po detailním šetření k přepadené ženě a rovněž osobám, se kterými se stýkala, policisté zjistili, že celé přepadení bylo fingováno,“ uvedl Hrdina.

Foto: Policie ČR

Podezřelá věci z předstírané loupeže spálila

Kriminalistům se podle něj podařilo zjistit, že žena, která měla být přepadena, je mimo jiné zatížena mnoha exekucemi. Po shromáždění dalších důkazů byla prodavačka spolu se svou 27letou přítelkyní v úterý zadržena. Při výslechu se obě doznaly k tomu, že loupež na benzínce sehrály a takto nabyté peníze si rozdělily.

Údajná pachatelka věci z domnělé loupeže, tedy nůž a oblečení, spálila. Druhá žena si už stihla pořídit motocykl.

Obě ženy byly kvůli zpronevěře obviněny a v případě prokázání viny jim hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám