Hlavní obsah

Lobbista Kejla zemřel kvůli alkoholu a sedativům

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Takřka po dvou měsících od nečekaného úmrtí českého podnikatele a lobbisty Tomáše Kejly zná policie skutečnou příčinu jeho smrti. Může za ni alkohol. Dospěli k tomu soudní lékaři.

Článek

„Pan Kejla zemřel bez cizího zavinění. Byl v tom alkohol v kombinaci se sedativy,“ potvrdil ve středu Právu mluvčí pražských policistů Ladislav Bernášek původní informace.

Český podnikatel se dostal do povědomí veřejnosti na konci loňského května, kdy jej policie obvinila společně s polským lobbistou Jackem Spyrou z pokusu o podvod na majiteli společnosti Agrofert Andreji Babišovi.

Spyra tehdy podle kriminalistů požadoval po jednom z nejbohatších českých obchodníků úplatek deset miliónů korun za to, že zastaví domnělou kriminalizaci Babiše v Polsku. Kejla ve věci figuroval jako určitý prostředník mezi Babišem a Spyrou, protože dlouhodobě spolupracoval s Agrofertem. Během následného vyšetřování navrhl zastavit své stíhání, protože prý se Spyrovými aktivitami neměl nic společného. Než o tom policie rozhodla, Kejla v polovině listopadu zemřel ve svém bytě v Praze 10 - Záběhlicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Spyrův údajný komplic byl nalezen mrtev

V Praze 10 v Záběhlicích byl ve čtvrtek nalezen mrtev český lobbista a podnikatel Tomáš Kejla, který byl v květnu spolu s polským lobbistou Jackem Spyrou...

Výběr článků

Načítám