Hlavní obsah

Leží tu kočka nebo ovečka, byl by z ní krásný kožíšek, hlásila žena na linku 158

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Tísňová linka policie přijímá stovky oznámení denně, většinou se jedná o žádosti o pomoc či oznámení trestného činu. Objeví se ovšem i perličky, které strážce zákona spíš pobaví. S dvěma takovými se na Silvestra setkalo operační středisko Libereckého kraje.

Nějaká kočka nebo vovečka tu leží za cestou, hlásila žena na linku 158Video: Policie ČR

 
Článek

V prvním případě volala paní, která na ulici našla ležící zvíře. „Jdu od moji zatáčky do města a nějaká kočka nebo vovečka tu leží za cestou, nevím, co to je. Krásný kožíšek by z toho byl,“ hlásila spěchající žena na lince 158.

„Občas mě rozesměje oznámení, které nesplňuje podmínky tísňového volání, nedošlo k protiprávnímu jednání, ale někdo chce policisty na 158 pobavit. Například mě a mé kolegy pobavil volající s dosti netradičním vánočním přáním,“ uvedla vedoucí operačního střediska Barbora Maralíková.

Hovořila o další zveřejněné nahrávce, kdy opilý muž volal, že ze služebních aut jako dárek odstranil nápis Pomáhat a chránit. „Říkal mi kolega, že vás hrozně s... ty nápisy. A tak jsem dneska šel, a jak mají kluci ty dvě auta před stanicí, tak jsem jim to nožem seškrábal. Už to tam nemáte,“ prohlásil spokojeným hlasem oznamovatel. Jeho slova se naštěstí nepotvrdila, a tak si policisté mohli oddychnout.

Topící se potápěči

Podle vedoucí operačního střediska přijímá již tradičně tísňová linka na Silvestra více oznámení než v jiné dny. Posiluje se proto služba.

„Nejvíce oznámení - kolem 40% - se týkalo různých napadení, ať už fyzických či verbálních, a to jak v rodinách, tak na ulici, rušení nočního klidu. Bezmála dvacet procent oznámení se týkalo dopravy - hlášení nehod, předmětů na vozovce, špatné sjízdnosti, apod,“ řekla dále k silvestrovské službě Maralíková.

Na závěr přidala ještě jedno legrační volání. "Kolem půl čtvrté odpoledne jsme prostřednictvím Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje přijali oznámení o třech topících se osobách v přehradě. Po příjezdu hlídky na místo jsme zjistili, že se jedná o potápěče na silvestrovském ponoru,“ popsala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám