Hlavní obsah

Letecké záběry tragické nehody vlaků na Domažlicku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice
Aktualizováno

Plzeňští hasiči zveřejnili snímky nehody vlaků na Domažlicku z vrtulníku. Ukazují rozsah tragické srážky, při které zemřeli tři lidé a desítky jich byly zraněny. Drážní inspekce předběžně odhadla škody na 100 milionů korun.

Letecké záběry tragické nehody vlaků na DomažlickuVideo: HZS Plzeňského kraje

 
Článek

Západní expres se srazil s osobním vlakem kolem osmé hodiny ráno mezi stanicemi Domažlice a Blížejov u stanice Milavče. Na pomoc vyrazilo 12 jednotek hasičů, záchranáři a čtyři vrtulníky.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Letecký záběr na nehodu

Foto: HZS Plzeňského kraje

Byla to strašná rána, začaly létat věci, popsala cestující srážku v Západním expresu

Krimi

Při nehodě zemřeli oba strojvedoucí, ten ze Západního expresu byl nějakou dobu pohřešován, následně jej našli hasiči ve zdemolované kabině. Zemřela také cestující z osobního vlaku. Těžce bylo zraněno osm lidí, dalších 50 bylo zraněno středně těžce a lehce. V rychlíku jedoucím z Německa byli také cizinci.

Podle ministra dopravy Karla Havlíčka jel strojvedoucí Západního expresu na červenou.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Letecký záběr na nehodu

Tři mrtví při srážce vlaků u Domažlic. Zahynuli oba strojvedoucí a pasažérka

Krimi

Podle Správy železnic je úsek mezi Domažlicemi a výhybnou Radonice u obce Milavče na dálku řízen dispečerem z pracoviště v Domažlicích. Jízda do jednotlivých úseků je podle Správy železnic povolována návěstidly. Trať je vybavena reléovým zabezpečovacím zařízením, které prostřednictvím elektrických obvodů zajišťuje volnost cesty či závislost návěstidel na poloze výhybek.

Systém ETCS , který vlak automaticky zastaví na dálku, na této trati zaveden není.

Drážní inspekce nyní na místě šetří přesné příčiny nehody. Podle mluvčího inspekce Martina Drápala zatím není jasné, zda šlo o chybu strojvedoucího či dispečera, nebo selhání techniky.

Záběry hasičů z místa nehody vlakůVideo: HZS Plzeňského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám