Hlavní obsah

Lékař z plzeňské záchranky byl ve službě opilý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Šestatřicetiletého lékaře z plzeňské krajské záchranné služby vyšetřuje policie pro podezření, že byl v práci opilý. Podle informací Práva šlo o denní službu minulou středu na výjezdovém pracovišti v Domažlicích.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová Právu potvrdila, že u lékaře byl zjištěn alkohol při dechové zkoušce během pravidelné kontroly zaměstnanců. „Okamžitě ho ve službě vystřídal jiný lékař a na místo přivolal policii inspektor provozu,“ doplnila Svobodová.

Mám to domluvené s Mengelem, žádal lékař saniťáky o převoz pacienta

Krimi

Zda přijde lékař o práci, zatím není jasné. „Případné personální kroky budou následovat po ukončení policejního vyšetřování,“ uzavřela mluvčí záchranky.

Podle zjištění Práva nadýchal lékař přes jedno promile, následně se podrobil vyšetření s odběrem krve. Výsledek jejího rozboru potvrdil hodnotu 1,13 promile. Lékaři hrozí obvinění z trestného činu.

V Domažlické nemocnici údajně ordinoval opilý lékař, už druhý během roku

Krimi

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla na dotaz Práva mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová.

Reklama

Výběr článků

Načítám