Hlavní obsah

Kvůli týrané a pohřešované Valerii obvinili sociální pracovnici

Praha

Kriminalisté obvinili sociální pracovnici z Prahy 8 kvůli tomu, že podle nich odbývala dohled nad péčí o šestiletou Valerii. Informoval o tom v pondělí server iRozhlas.cz. Za zanedbání povinností hrozí ženě v krajním případě až tříletý trest vězení.

Foto: Policie ČR

Už třetím rokem pohřešovaná Valerie.

Článek

„Byla obviněna jedna osoba z maření úkolů úřední osoby z nedbalosti,“ uvedla podle serveru státní zástupkyně Iva Brücklerová, která vyšetřování případu dozoruje.

„Z našeho pohledu nedocházelo k plnění povinností té úřední osoby tak, jak by si své úkoly měla plnit. Na základě toho došlo k tomu, že si nikdo nevšiml, že Valerie Kvasničková je půl roku nezvěstná,“ dodala.

Babička Valerii bila do krve a svazovala, soud potvrdil osm let vězení

Krimi

Valerie v roce 2017 beze stopy zmizela a dodnes se neví, co se s ní stalo. Sociální pracovnice si ničeho nevšimla, dítě přitom podle policie při jedné z kontrol ani neviděla. Podle některých indicií už dívka může být po smrti, soud ale konstatoval, že neexistují důkazy k tomu, za jakých okolností smrt nastala.

Babička Valerie byla loni za týrání malého děvčátka pravomocně odsouzena k osmi letům vězení. Žena minimálně mezi zářím 2016 a prosincem 2017 surově mlátila, kopala a jinak týrala svou svěřenou šestiletou vnučku a jejího o tři roky staršího bratra.

Bití, svazování, hladovění. Sourozenci popsali týrání Valerie

Krimi

K mlácení používala různé nástroje od kuchyňských potřeb po tyč od vysavače. Dále děti nechávala dlouho klečet, mlátila jim hlavou o zem, dívenku také punčochami nebo pouty připoutávala k záchodové míse, topení nebo k madlu od ledničky. Nechávala ji také dlouho bez jídla i pití. Starší sourozence pak nutila, aby ji bili.

Žena u soudu jakékoliv násilí či trestání Valerie odmítla, jejímu bratrovi prý maximálně zakázala televizi, nebo „dala na p*del, když si to zasloužil“.

Reklama

Výběr článků

Načítám