Hlavní obsah

Kvůli smrtelnému pádu dítěte z okna v Pohořelicích obvinili jednu osobu z týrání

Novinky, kub
Pohořelice
Aktualizováno

Kriminalisté v úterý obvinili jednoho člověka v souvislosti se smrtí dítěte po pádu z okna v Pohořelicích v okrese Brno-venkov. Trestní stíhání se týká týrání a usmrcení z nedbalosti. Podrobnosti policie vzhledem k okolnostem případu nesdělila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Státní zastupitelství si při vyšetřování vyhradilo komunikaci o případu, o samotném obvinění informoval v úterý břeclavský žalobce Jan Slaný.

„Trestní stíhání prozatím jedné osoby bylo podle mých informací zahájeno v ranních hodinách," řekl ČTK s tím, že podrobnosti zatím zastupitelství nebude poskytovat.

Za jakých okolností dítě z okna vypadlo, policie nesdělila. Rovněž není zřejmé, kdo je obviněným, tedy zda se jedná například o jednoho z rodičů.

Dítě na Brněnsku vypadlo z okna a zemřelo

Krimi

Obviněnému člověku hrozí až osmileté vězení, podle Slaného ale není vyloučena změna právní kvalifikace.

Tragédie v Pohořelicích se stala v neděli v noci. Mluvčí záchranky Michaela Bothová v pondělí sdělila, že její kolegové předávali dítě v kritickém stavu do nemocnice. Policie později potvrdila úmrtí.

Podrobnosti k případu policisté nesdělili vzhledem k věku dítěte a počáteční fázi vyšetřování. Podle TV Nova šlo o čtyřtýdenního novorozence v údajně problematické rodině.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám