Hlavní obsah

Kvůli smrti muže u obchodního centra na Zličíně obvinili dva lidi

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Policie obvinila dva lidi ze smrti muže, který byl nalezen předminulou sobotu mrtvý na pražském Zličíně u obchodního centra. Muž podlehl těžkým zraněním zřejmě po napadení. Jeden z obviněných je ve vazbě.

BEZ KOMENTÁŘE: Nález mrtvého muže v Praze u sjezdu z Rozvadovské spojkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Zprvu nic nenasvědčovalo cizímu zavinění smrti, pitva však prokázala podíl cizí osoby na smrti muže. Případ si převzali kriminalisté prvního oddělení, kteří ve čtvrtek dopadli dva podezřelé,“ řekl v pondělí Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Oba muži ve věku 21 a 28 let byli následně obviněni z trestných činů těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, ublížení na zdraví, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto delikty jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na šestnáct let. Jeden z nich skončil ve vazbě.

Z majetkových trestných činů jsou obviněni proto, že svou oběť v bezvědomí podle policie okradli o peněženku, doklady a další věci.

Potkali se na letišti

Podle Hulana se poškozený 61letý muž potkal s partou čtyř lidí na letišti, se kterými odjel na Zličín, kde si koupili alkohol a popíjeli.

„Následně ale došlo mezi poškozeným a jedním z mladíků k rozepři, která vyústila ve fyzické napadení jednašedesátiletého muže. Ten po potyčce zůstal ležet v bezvědomí na zemi, kde byl posléze nalezen mrtev. Při šarvátce totiž jednašedesátiletý muž utrpěl vnitřní zranění hlavy, kterým následně podlehl,” popsal Hulan.

Kriminalisté k nálezu těla vyjeli v sobotu 13. října na sjezd z Rozvadovské spojky. Koroner tam na místě nenašel známky cizího zavinění smrti. Policisté přesto prohledávali také okolí místa nálezu, kupříkladu křoví u sjezdu z Rozvadovské spojky. Snažili se najít stopy, které by mohly pomoci při vyšetřování. Prověřovali také verzi, že muž se mohl stát obětí dopravní nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám