Hlavní obsah

Kunovický masakr manažerů vrah plánoval, před útokem si urovnal život

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kunovice

Pouze na vlastní pěst zřejmě v osudný den kunovické tragédie jednal střelec Karel Musela. Právo o tom informoval krajský státní zástupce Roman Kafka. Musela vtrhl loni 10. listopadu do budovy vedení letecké společnosti Aircraft Industries, kde zastřelil dva hlavní manažery firmy a lehce zranil generální ředitelku. Poté zamířil pistoli proti sobě a spáchal sebevraždu.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policejní psovod u areálu firmy.

Článek

„Šetřením nebyla prokázána účast žádné jiné osoby,“ sdělil státní zástupce. Kafka se vyjádřil i k motivům, které k činu dovedly Karla Muselu. „Byly velmi smíšené. Jednalo se o kombinaci osobních, finančních a partnerských problémů i frustraci ze ztráty zaměstnání,“ přiblížil.

Neméně důležitým faktorem byla i určitá ztráta společenské prestiže po vážném zranění bratra Pavla, bývalého zbrojařského magnáta napojeného na politiky, a subjektivní přesvědčení o roli obou obětí kunovické tragédie při bratrově zranění z října 2008.

Pavel Musela před lety spadl ze šestimetrového posedu u Velehradu. Stalo se tak za ne zcela jasných okolností. Případem se zabýval i soud, podle státního zástupce šlo o pokus o vraždu, kterého se měl dopustit myslivec a známý Pavla Musely Luboš Novotný. Soud jej ale předloni zprostil obžaloby. Následky zranění má Pavel Musela dodnes.

Karel Musela čin plánoval. „Urovnal si své osobní poměry, například smluvní vztahy, a šel na jednání do společnosti, aby napadl konkrétní manažery. Měl možnost napadnout i další lidi, kteří byli bezprostředně před ním. Neučinil tak a vyzýval je k odchodu,“ uvedl dříve ČTK Kafka. Šetření je podle něho skončeno. „Věc bude v nejbližší době odložena,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám