Hlavní obsah

Kůň uvázl v pneumatice z traktoru, zachraňovat ho museli hasiči

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kuriózní zásah za sebou mají jihomoravští hasiči. Ti v pondělí odpoledne spěchali do Hustopečí na pomoc koni, který uvázl ve velké traktorové pneumatice. V pneumatice bylo žrádlo, jenže kůň uklouzl tak nešťastně, že místo svačiny skončil v pasti, ze které se sám nedokázal dostat.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nešťastnému zvířeti museli pomoci až hasiči.

Článek

„Náš zásah byl rychlý, za půl hodiny bylo hotovo. Akumulátorovou pilou jsme rozřízli běhoun pneumatiky, koně jsme uvolnili a předali jsme ho lidem z ranče. Veterináře jsme ani na místo nevolali, jeho zásahu nebylo potřeba,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nešťastnému zvířeti museli pomoci až hasiči.

Na místo původně vyrazili i hasiči ze stanice Brno-Přehrada, kteří se specializují právě na záchranu koní, už po cestě ale bylo jasné, že situace není tak vážná, a jednotka se mohla vrátit zpět na základnu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nešťastnému zvířeti museli pomoci až hasiči.

Záchranu koně nakonec zvládali profesionálové z Hustopečí za pomoci jedné dobrovolné jednotky. „Byl to poměrně kuriózní zásah, většinou totiž koně taháme z nějaké jámy nebo jímky. K záchraně zvířat vyjíždíme i několikrát za měsíc,“ připomenul Mikoška například nedávný zásah v Rájci-Jestřebí, kde hasiči sundávali z namrzlé skály psa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám