Hlavní obsah

Kriminalista podle obvinění přepadl poštu

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Pětadvacetiletý syn vysoce postaveného policejního důstojníka a kriminalista z Karlových Varů v jedné osobě je podezřelý z toho, že v prosinci vyloupil místní poštu. Poznaly ho úřednice dva dny po přepadení, když přišel jako běžný občan zaplatit složenku. Případ převzal státní zástupce, který vyšetřuje zločiny policistů.

Foto: Josef Zajíc

Aleš Juchelka představil umělce přítomným divákům.

Článek

"Policista byl ve čtvrtek obviněn z trestného činu loupeže," potvrdil Libor Řeřicha z městského státního zastupitelství v Plzni.

Jiný dobře informovaný zdroj upřesnil, že obviněný je synem muže, který na karlovarském policejním ředitelství šéfuje kriminalistům i vyšetřovatelům. U kriminálky je třetí měsíc, předtím byl služebně zařazen na obvodním oddělení.

Policisté přesvědčili svědkyně, že se spletly

Přepadení poštovního úřadu se odehrálo loni 20. prosince. Do pobočky vstoupil muž s kulichem nasazeným do čela a dvěma pokladním za přepážkou ukázal lístek, na kterém bylo napsáno: "Vydejte peníze nebo budu střílet." Úřednice se zalekly a lupiči předaly přes třináct tisíc korun.

O dva dny později přišel obviněný policista platit na stejnou poštu složenku. "Obě ženy ho poznaly a zavolaly na linku 158. Potom ale došlo k nepochopitelné reakci policistů, kteří s ním druhý den zajeli za úřednicemi. Ženám začali vysvětlovat, že se asi spletly a že jde o policistu, u kterého je to vyloučené. Tím svědkyně ovlivnili a už si nebyly tak jisté," řekl zdroj.

Podezřelý kriminalista obvinění popírá. Tvrdí, že v době loupeže doma spal.

Státní zástupce postup policistů prověří

Policisté pak případ odložili. Vedení pošty si to ale nenechalo líbit a podalo trestní oznámení s tím, že jejich dvě zaměstnankyně pachatele bezpečně identifikovaly. Případ pak převzala Inspekce ministra vnitra, která shromáždila podklady pro státního zástupce.

"Samozřejmě postup policistů budu prověřovat. Některá opatření ve vztahu k vedení karlovarské policie už jsem provedl," sdělil Řeřicha.

Obviněný kriminalista byl postaven mimo službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám