Hlavní obsah

Krejčíř má jít za únos Konečného na sedm let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Uprchlý miliardář Radovan Krejčíř má jít kvůli údajnému únosu podnikatele Jakuba Konečného na sedm let do vězení. Rozhodl o tom pražský městský soud. Krejčíř je nyní v JAR, stát ho zatím odmítá vydat do Česka.

Článek

Proti verdiktu se lze odvolat, zatím je nepravomocný. Podle obžaloby dal Krejčíř v roce 2002 pokyn Konečného unést. Čin měl provést kosovský Albánec Jetullah Mjekiqi s dalšími muži. Donutili ho nastoupit do auta, zadržovali ho a donutili podepsat bianco směnky a prázdné papíry a daňové doklady. Poté ho pustili.

Konečný znovu zmizel v dubnu 2005 a byl prohlášen za mrtvého.

Ačkoli jde o jednu kauzu, procesy s Mjekiqim, který byl údajně jedním z Konečného únosců, a Krejčířem jsou vedeny odděleně. Obvodní soud pro Prahu 4 Albánce v červnu obžaloby ze zbavení osobní svobody nepravomocně zprostil.

Podle prvoinstančního senátu sice není pochyb, že Konečný byl unesen, neprokázalo se ale, že by ho unesl právě Mjekiqi. Krejčíř je v Česku stíhán za rozsáhlou majetkovou a násilnou trestnou činnost.

Jaké trestné činy měl Krejčíř spáchat

:: příprava vraždy

:: příprava vraždy :: podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod :: omezování osobní svobody

:: vydírání

Policii utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce, od 21. dubna 2007 pobývá v Jihoafrické republice. Soud v Johannesburgu letos 1. února rozhodl, že Krejčíř nemá být vydán k trestnímu stíhání do Česka. Verdikt je nepravomocný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám