Hlavní obsah

Král České republiky se nepohodl se strážníky a skončil na psychiatrii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pomateným mužem, který o sobě tvrdil, že je král České republiky, měli co dělat pražští strážníci v úterý večer na zastávce MHD Koh-i-noor. Muž se při setkání s nimi choval podivně a vběhl dokonce na silnici mezi auta. Nakonec byl převezen na psychiatrii. Informaci přinesl Týdeník policie a Novinkám ji potvrdila mluvčí pražských strážníků Jana Přikrylová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Strážníci v úterý večer přijali oznámení, že ve Vršovické ulici se nachází pomatený muž. Na zastávce poté zpozorovali dvojici - jeden muž na ně mával. Odmítl předložit doklady s tím, že žádné nemá.

Následně začal tvrdit, že na lavičce očišťuje své tělo, neboť je králem České republiky, a žádal je, ať jej nechají být. Oslovil také jednoho ze strážníků a řekl mu s poukazem na jeho náramkové hodinky, že pokud je nosí i ve svém volném čase, musí na něj působit nebezpeční démoni.

Poté se najednou zvedl a vběhl na silnici mezi projíždějící auta. Strážníci jej museli pomocí donucovacích prostředků z vozovky dostat a kvůli tomu, že nepředložil doklady, jej převezli na služebnu. Tam muž opět vykřikoval, že je král a že se k němu nikdo nesmí takto chovat. Následně si jej převzala osádka vozu záchranky a převezla jej k hospitalizaci na psychiatrii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám