Hlavní obsah

Krádež peněz z kasy strakonické KSČM: místopředseda se přiznal

– Strakonice
Právo, Novinky, orh, kub

Po dvou dnech pátrání policisté stíhají 25letého místopředsedu strakonické KSČM Martina Rataje za to, že podle nich vykradl trezor v místní kanceláři. Muž se podle policie ke krádeži přiznal, hrozí mu hrozí až dva roky vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podezřelý 25letý muž vnikl do kanceláře dne 15. ledna 2019, kde za pomoci shodných klíčů, duplikátů, od skříně a kovové pokladny odcizil finanční hotovost ve výši 32 tisíc korun,“ konstatovala mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Mluvčí odmítla potvrdit jméno obviněného, podle informací Práva se jedná o Rataje. Nováková Novinkám pouze potvrdila, že obviněný muž spolupracuje s policií a ke krádeži se přiznal.

Předsedkyni místní organizace KSČM Marii Pavlovičovou stíhání jejího zástupce zaskočilo. „Ještě o tom od policie nevím. Pokud to opravdu udělal, tak je to pro mě šok. Dobře pracoval a dosud s ním nebyly jakékoliv problémy,“ sdělila Pavlovičová.

Předsedkyně rovněž zmínila, že klíče od trezoru měla jen ona a právě Rataj. Ten byl také od čtvrtka nedostupný na telefonu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám