Hlavní obsah

Kradené auto zastavila srážka na křižovatce, prchající řidič neutekl

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pouhé tři dny si pražští policisté dopřáli oddech od zdrogovaných řidičů za volantem, kteří se jim snaží ujet. V sobotu uháněl řidič kradené mazdy až do té doby, než narazil v křižovatce do protijedoucího auta. Jeho pokus o útěk byl marný.

V kradené mazdě se snažil ujet hlídceVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si auta všimli po poledni ve Vídeňské ulici. Mazda byla evidentně ve špatném technickém stavu, a proto muži zákona prověřili její registrační značku přes databázi. K jejich překvapení se auto ukázalo jako kradené.

„Hlídka se rozhodla auto zastavit a zevrubně zkontrolovat jak vůz, tak samozřejmě jeho řidiče. Ten ale, vědom si zřejmě toho, že sedí v ukradeném autě, začal před policisty okamžitě ujíždět Dobronickou ulicí od Vídeňské k Libušské,“ popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

Dopustil se tří trestných činů

Pronásledování nemělo dlouhého trvání. V křižovatce se řidič pokusil objet auto stojící ve stejném pruhu a přitom naboural do volva v protisměru. Bouračku ovšem ustál a začal utíkat. Zanedlouho byl zadržen a převezen na služebnu.

„Dalším prošetřováním muži zákona zjistili, že nejenže čtyřiadvacetiletý mladík řídil odcizené vozidlo, ale za volant navíc sedl i přes platný zákaz řízení a ještě pod vlivem drog,“ konstatoval mluvčí policie.

Podle něj je silniční pirát podezřelý ze tří trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud policisté prokáží, že auto odcizil přímo ujíždějící řidič, může mu být rozšířeno stíhání o trestný čin krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám