Hlavní obsah

Kouř z hořících plastů zahalil Tlumačov, požár hasiči zalili pěnou

Novinky, hlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlumačov

Zhruba čtyři hodiny bojovali ve středu hasiči s požárem v průmyslovém areálu v obci Tlumačov na Zlínsku. Na místě zasahovalo deset jednotek s těžkou technikou a hasební pěnou.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči museli použít i hasební pěnu.

Článek

Hlášení o požáru dostali hasiči ve středu odpoledne. V průmyslovém areálu zpracovávajícím autovraky vzplál gumový a plastový materiál.

„Na místo byly velitelem zásahu povolány další posilové jednotky kvůli zabezpečení dostatečného množství vody a také velkokapacitní čerpadlo a kombinovaný hasicí automobil ze stanice Zlín. Kvůli velké spotřebě dýchacích přístrojů byl na místo povolán také protiplynový kontejner ze stanice Uherské Hradiště,“ uvedl k zásahu mluvčí zlínských hasičů Pavel Řezníček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči bojovali s požárem 4 hodiny

Foto: HZS Zlínského kraje

Rozebírání hořícího materiálu těžkou technikou

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči museli použít i hasební pěnu

Starostové museli kvůli velkému množství zplodin v ovzduší informovat obyvatele v blízkých obcích. „Na místo byla povolána také chemická laboratoř z Frenštátu pod Radhoštěm a vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu,“ dodal Řezníček.

Požár se podařilo zcela zlikvidovat přibližně po čtyřech hodinách. Příčiny požáru a výše škod zatím nejsou známy a jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám