Hlavní obsah

Korupční aféra ve Slaném: padlo další obvinění

Právo, lek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V případu korupční aféry ze slánské radnice padlo další obvinění. Policie nově stíhá 25letého muže tentokrát vně městského úřadu. Ten měl 29leté úřednici dohazovat adepty, kterým ona za úplatu vystavila řidičský průkaz, aniž na něj měli oprávnění.

Foto: Jiří Smutný

Etiketu musíme dodržovat, to se nedá nic dělat, říká Ladislav Špaček už pohledem

Článek

"Obviněn byl z pomoci k trestnému činu zneužívání pravomoci veřejného činitele a z pomoci k přijímání úplatku," uvedla žalobkyně, která případ dozoruje. Další osoby jsou podle jejích informací prověřovány. Šéfka státního zastupitelství Nina Brozová dokonce v úterý připustila, že další obvinění se může týkat desítek osob.

Slánská úřednice dopravních agend ve středu na návrh žalobkyně putovala do vazby. "Obviněná byla vzata do vazby, aby nemohla mařit trestní stíhání ovlivňováním některých svědků nebo spoluobviněných. A rovněž z důvodu, že by mohla při propuštění na svobodu v trestné činnosti pokračovat," konstatoval kladenský soudce Tomáš Jureček. Dodal, že obviněná si proti rozhodnutí podala stížnost.

Spojitost s Olahy?

Nad případem stále visí otazník, do jaké míry je propojen s kauzou bratrů Olahových, údajných šéfů kladenského podsvětí. Ti byli na konci května obviněni z vydírání a podvodu a v současné době pobývají ve vazbě.

Při domovních prohlídkách u nich policie údajně našla kradený luxusní vůz, který obviněná úřednice měla přihlásit a tím legalizovat. Tuto verzi zatím oficiální zdroje odmítají potvrdit. "Já k tomu materiály nemám. Pokud měla obviněná kontakty na evidenci vozidel tak nemůžu posoudit, jak dalece se toho mohla účastnit," uvedla na dotaz Práva žalobkyně.

Starosta města Slaný Ivo Rubík (ODS), který dal na počátku roku podnět k prověřování činnosti úseku řidičských průkazů, tuto verzi rovněž nechtěl příliš komentovat. "V tuto chvíli je to teorie, ale nedivil bych se tomu," řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám