Hlavní obsah

Kopance do hlavy v Ostravě: Policie hledá holohlavého muže v bomberu, který přihlížel

– Ostrava
Novinky, kub

Ostravská policie pátrá po muži, kterého potřebuje vyslechnout jako svědka v případu pokusu o těžké ublížení na zdraví. Kriminalisté již dříve z činu obvinili jiného muže, který podle videozáznamu bezpečnostní kamery napadl člověka u večerky. Hledaný incidentu přihlížel.

Útok před večerkou v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

K napadení došlo loni 23. prosince kolem 22. hodiny na ulici 1. máje u tramvajové zastávky Mariánské náměstí. Podle kriminalistů třicetiletý muž napadl před večerkou muže, kterého neznal.

„Měl ho opakovaně udeřit tak, že mu způsobil zranění, které si vyžádalo ošetření,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Eva Michalíková. Poškozenému se podle ní podařilo utéct a vše oznámit na tísňovou linku.

Mladíka, který kamarádovi rozbil hlavu pohrabáčem, soud poslal na 9,5 roku za mříže

Krimi

Policistům se díky videozáznamu z bezpečnostní kamery podařilo podezřelého zadržet a později obvinit z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví.

Na záznamu je ale kromě útočníka a dvou lidí, z nichž jeden byl napaden, vidět ještě další muž, který těsně před napadením přišel do záběru a podal si s obviněným ruku, přičemž pak útoku přihlížel. Právě jeho policie hledá coby svědka.

„Žádáme veřejnost, která by mohla poskytnout informace k totožnosti muže, aby se obrátila na linku 158, případně na nejbližší policejní služebnu,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Svědek útoku před večerkou v Ostravě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám