Hlavní obsah

Kominík podvedl na Semilsku desítky lidí

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily

Několik desítek podvedených lidí a škodu za zhruba 200 000 korun spočítala policie při vyšetřování 54letého kominíka, který měl brát zálohy na práci, aniž by ji udělal nebo dokončil. Muž podle obvinění působil od loňska na Semilsku. Za podvod mu hrozí až pětileté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kominík původem ze Středočeského kraje podle vyšetřovatelů nabízel na Semilsku zejména nové vyvložkování komínů loni od března do prosince a letos v únoru pokračoval.

„Jednalo se o několik půjček finančních prostředků, které vylákal od lidí pod různými legendami souvisejícími s nákupem materiálu na opravy komínů,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podvodníci jsou na síti stále aktivnější. Lákají především na mobily

Bezpečnost

Kriminalisté podle ní byli podezřelému již delší dobu na stopě. „Opětovně navštívil některé ze svých zákazníků, u kterých v minulosti dělal opravu komínů, s tím, že je ještě potřeba něco dodělat,“ upřesnila mluvčí s tím, že její kolegové shromáždili desítky případů, kdy lidé měli přijít celkem o 200 000 korun.

Policie muže obvinila z podvodu, za který mu v případě soudu hrozí až pětiletý trest vězení. „Trestní stíhání muže probíhá na svobodě,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám