Hlavní obsah

Kočárek s kojencem sjel v Olomouci do potoka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Drama se šťastným koncem se odehrálo v úterý v poledne v Olomouci. Kočárek s dítětem sjel v ulici 17. listopadu do Mlýnského potoka. Stalo se to během procházky. Příbuzným se naštěstí podařilo ihned kočárek i s dítětem z vody vytáhnout.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté přijali oznámení o události tři minuty po dvanácté hodině. Hlídka přijela na místo do dvou minut, to už byl ale kočárek s osmiměsíčním kojencem na břehu.

Z vody ho vytáhli rodinní příslušníci, kteří se snažili dítě zahřát v suchém kočárku, jenž jim poskytla kolemjdoucí paní.

Pes u Prahy uvízl na železničním přejezdu. K neštěstí chybělo jen pár sekund

Krimi

„Dítě bylo při vědomí, bledé, podchlazené a policisté se ihned zapojili do poskytnutí první pomoci a zahřátí kojence zabalením do služebních bund,“ sdělil Právu ve středu olomoucký policejní mluvčí Libor Hejtman.

Na místo pak přijela i druhá policejní hlídka, jejíž členové přenesli dítě do vyhřátého služebního auta. Tam příbuzní kojence vysvlékli z mokrého oblečení a společně s policisty zabalili do suchých služebních bund, kulicha a izolační termofólie.

„Přitom stále kontrolovali zdravotní stav dítěte, které vzápětí předali zdravotnické záchranné službě,“ dodal mluvčí. Policisté se podle něj snažili během zákroku také uklidnit rozrušené příbuzné, kteří měli dítě hlídat a jimž kočárek v nestřeženém okamžiku ujel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám