Hlavní obsah

Knížák přehlédl stopku a havaroval

Právo, Novinky, Jaroslav Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Ředitel Národní galerie Milan Knížák v sobotu dopoledne havaroval se svým stříbrným mercedesem na Tachovsku. Podle prvních zpráv policie přehlédl nebo nerespektoval stopku a vjel na hlavní silnici. Vzápětí do jeho vozu z boku narazila řidička suzuki.

Foto: Fotografie školy

Gymnázium T.G.Masaryka, Hustopeče

Článek

Nehoda se stala na křižovatce v obci Planá u Mariánských Lázní. Jak Novinkám sdělil operační důstojník tachovské policie, při střetu nebyl žádný z účastníků zraněn. Pouze řidička z druhého vozu má poraněný ret.

"Řidička červeného vozu jela směrem od Chodové Plané. Byla na hlavní silnici a měla přednost. Knížák přijížděl ke křižovatce směrem od Boru, měl zastavit a pak teprve silnici přejet," potvrdili na místě dopravní policisté.

"Policisté na místě nenaměřili žádný alkohol," podotkl operační. Nehodou se dál zabývají policisté, kteří určí přesnou míru zavinění.

Knížák se odmítal o příčinách nehody bavit.

V roce 1995 byl Knížák stíhaný pro těžké ublížení na zdraví. Taktéž na Tachovsku se srazil s vozem polského řidiče, který trvale žil v Německu. Soud ho za to potretal tříletým zákazem řízení a udělil mu pokutu 40 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám