Hlavní obsah

Klokanici ve výběhu na Klatovsku někdo skutečně zastřelil, potvrdila pitva

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušice

Chovná samice klokana, která byla nalezena mrtvá minulou sobotu na soukromém pozemku v Sušici na Klatovsku, uhynula na následky střelného poranění. Prokázala to pitva u veterináře, její výsledky Právu sdělil ve středu majitel zvířete Petr Nový.

Foto: Petr Nový

Zastřelená klokanice.

Článek

„Naše podezření se bohužel potvrdilo. Klokan měl díru v krku, kterou způsobil nějaký projektil. Byl to čistý průstřel,“ dodal Nový.

Policisté okolí prohledali s detektory, ale nic nenašli. Podle zvěrolékaře šlo o otvor o průměru 15 milimetrů.

Vlk sežral v Belgii klokana

Koktejl

Zvíře se pohybovalo ve venkovním výběhu v areálu soukromé firmy na okraji města.

„Máme tam celkem pět klokanů, jednoho samce a čtyři samice. Lidé se dostanou jen k plotu po veřejné cestě. Mrtvá samice ležela na zemi asi deset metrů od plotu. Podle ztuhlosti těla smrt nastala někdy mezi šestou večerní v pátek a šestou ráno v sobotu,“ uvedl už dříve Nový.

Trutnovští strážníci chytají klokana. Strašně rychlé zvíře, líčí

Krimi

Co mohlo být motivem, nedokázal vysvětlit. „Je to jen zájmový chov, pro potěšení. Podnikám v úplně jiném oboru. Přemýšlím o tom a vůbec netuším, kdo by mně tím chtěl škodit. Spíš to vypadá na nějakého pošuka, co tady lítá s bambitkou,“ řekl dále chovatel.

Podle policejní mluvčí Dagmar Brožové kriminalisté případ řeší jako poškození cizí věci.

Reklama

Související články

U silnice na Strakonice viděl bílého klokana

Neobvyklé oznámení řešili v noci na středu policisté na Jindřichohradecku. Řidič jim na lince 158 vyprávěl, že vyjížděl z Dražejova směrem na Strakonice a na...

Výběr článků

Načítám