Hlavní obsah

Kličkujícího opilého cyklistu rozčílilo troubení řidičky. Nožem rozmlátil čelní sklo

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Opilého cyklistu v Biskupicích na Zlínsku o víkendu rozčílilo troubení řidičky, která se muže kličkujícího po silnici snažila předjet. Po zastavení na ni vytáhl vojenský nůž a rozbil jím čelní sklo. Napadení zabránil spolujezdec ženy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v sobotu odpoledne. Mladá řidička upozorňovala cyklistu i klaksonem, ten však ve své klikaté jízdě pokračoval dál. „Řidička musela své vozidlo úplně zastavit. V ten okamžik muž sesedl z jízdního kola, z bundy vytáhl dlouhý vojenský nůž a rukojetí rozbil čelní sklo vozidla,“ informovala v úterý mluvčí policie Lucie Javoříková.

Útočník pak přistoupil ke dveřím čtyřiačtyřicetileté spolujezdkyně, které otevřel a začal ženu ohrožovat nožem. Na to však ihned reagoval devětačtyřicetiletý spolujezdec ze zadního sedadla, který na útočníka zakřičel. V ten okamžik však cyklista nůž otočil proti tomuto muži a ohrožoval ho v oblasti břicha. Muž naštěstí uskočil a útočníka srazil.

Měl dvě promile

„Cyklista poté ihned skočil na kolo a rychle ujížděl pryč. Osádka auta okamžitě napadení oznámila na tísňovou linku 158. Případ pak převzali místí policisté, kteří cyklistu krátce nato našli. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku s výslednou hodnotou 2,09 promile alkoholu v dechu. Opilého cyklistu policisté zadrželi a převezli do Zlína, kde jej umístili do policejní cely,“ sdělila Javoříková.

Cyklista se podle policie dopustil přestupku tím, že jel na kole po vypití alkoholu. Za to mu nyní hrozí ve správním řízení pokuta ve výši až padesáti tisíc korun.

„Napadením posádky auta se však dopustil již trestných činů, konkrétně se jedná o ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví, za což mu hrozí až tři roky ve vězení,“ zdůraznila Lucie Javoříková.

Minulý týden obvinili policisté ve Zlíně jiného muže, který surově zmlátil řidičku, jež loni na podzim zastavila v centru Zlína u žluté podélné čáry a nereagovala na jeho upozornění, že tam stát s vozidlem nemá. Žena utrpěla zranění, se kterým se léčila několik týdnů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám