Hlavní obsah

Kde byl osm dní pohřešovaný chlapec? Policisté netuší, školák s nimi nemluví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Policie dosud netuší, kde byl týden pohřešovaný 13letý chlapec z Chebska. Doma jej v sobotu večer našla matka. Chlapec se s policisty nebaví, a tak motiv jeho útěku i místo jeho dočasného pobytu zůstávají neznámé. V pondělí o tom informovala mluvčí policie Kateřina Böhmová.

Foto: Policie ČR

Pátrací akce z minulého týdne na Chebsku

Článek

„Chlapec nebyl ohrožen na životě a byl ponechán ve zdravotnickém zařízení na pozorování. Policisté provedli ohledání domu, místa, kde byl chlapec matkou spatřen, a také přilehlých prostor,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pátrací akce z minulého týdnu na Chebsku

Podle zjištění nikdo chlapci za osm dní, kdy byl pohřešován, neublížil. Dítě však s policisty nespolupracuje, a tak není jasné, kde se pohybovalo. Matka ho našla na blíže nespecifikovaném místě v rodinném domě. „Chlapec se nám do současné doby k věci nevyjádřil. Proto i motiv jednání chlapce nám není znám,“ konstatovala mluvčí.

Nechal matce vzkaz

Školák se ztratil v pátek předminulý týden. Vrátil se ze školy, doma nechal školní aktovku, převlékl se a odešel. Hoch u sebe neměl mobilní telefon. S sebou si údajně vzal menší hotovost peněz. Doma prý nechal matce vzkaz.

Foto: Policie ČR

Pátrací akce z minulého týdnu na Chebsku

Desítky policistů po něm od začátku týdne pátraly v lesích kolem Hranic, kde si s oblibou stavěl bunkry. Pomáhal i vrtulník s termovizí.

„Policisté také opakovaně prohlédli bydliště chlapce včetně přilehlých pozemků, do nichž nám matka vždy umožnila vstup. Pohřešovaný zde však nebyl nalezen, rovněž tak nebyl nalezen žádný důkaz o jeho přítomnosti v prohlížených prostorách,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám