Hlavní obsah

Kauzu Kudlíka, který měl poskytnout falešné alibi Čunkovi, soud odročil

Právo, ČTK, pem
OLOMOUC
Aktualizováno

Případ vsetínského místostarosty Jaromíra Kudlíka (SNK ED), který čelí žalobě, že poskytl falešné alibi šéfovi lidovců Jiřímu Čunkovi, v jeho nyní již ukončené korupční kauze, pokračovala v úterý u Okresního soudu (OS) v Olomouci.

Foto: Petr Marek, Právo

Jaromír Kudlík u Okresního soudu v Olomouci.

Článek

Soudce Aleš Vašků však po přečtení několika listinných důkazů musel jednání odročit a to za účelem dodání dalších důkazů. Pokračovat bude 15. října.

Vašků dostal poštou ofocený Kudlíkův diář, který by měl údajně dokázat má prý to, že Kudlík ve svém svědectví nemluví pravdu.

Kudlík, který je obžalován z křivé výpovědi, nepravdivého znaleckého posudku a z pokusu o nadržování, podle žalobce Čunkovi poskytl alibi na dobu, kdy měl převzít půlmiliónový úplatek. U OS to už dříve odmítl s tím, že inkriminovaný den, v pondělí 11. února 2002, byl s Čunkem na pracovní poradě, která se uskutečnila v jeho kanceláři v budově vsetínské radnice. Poté, jak Kudlík řekl, odjel na konferenci do Havířova.

Korunní svědkyně z Čunkovy kauzy Marcela Urbanová však v předchozím jednání u OS výpověď vsetínského místostarosty popřela. Tvrdila, že s Čunkem ten den nebyl. Popřela také tvrzení Kudlíka i Čunka, že dopoledne její někdejší šéf odjel na společné jednání vlády a krajských radních do Zlína. Tedy informaci, která by jednoznačně vyvrátila možnost, že mohl Čunek převzít půl miliónu korun. Další svědci však Čunkovu účast ve Zlíně u soudu potvrdili.

Nová fotokopie diáře se neshoduje s původní policejní

Fotokopii údajného Kudlíkova diáře popisujícího inkriminovaný den 11. února 2002, kdy měl šéf lidovců Čunek převzít půlmilionový úplatek, dostal soudce poštou na konci srpna. "V anonymu bylo tvrzeno, že v diáři pana Kudlíka byly prováděny dodatečně nějaké úpravy tak, aby to odpovídalo té jeho popisované verzi.

Součástí anonymu byla přiložená fotokopie diáře pana Kudlíka. My máme ve spisu také fotokopii diáře, kterou pořídila policie. V té fotokopii anonymu nejsou uvedeny některé údaje, které jsou uvedeny ve fotokopii v našem spise. Podle anonymu tam bylo něco dopisováno," řekl v úterý soudce Vašků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám