Hlavní obsah

Kauza vražedného útoku na krále erotického průmyslu se vrací ke krajskému soudu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kauza vražedného útoku na někdejšího krále erotického průmyslu F. D. se vrací zpět k brněnskému krajskému soudu. Ten v květnu uložil šestnáctileté tresty Josefu Koprivovi za pokus o vraždu a jeho milence a manželce oběti Evě Grycové za účastenství na přípravě vraždy. Vrchní soud v Olomouci však na základě odvolání obou obžalovaných tento verdikt ve středu zrušil a vrátil věc k novému projednání.

Obžalovaná dvojice u souduVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

„Dokazování nebylo dostatečné. Krajský soud ho musí doplnit a poté znovu rozhodnout,“ vysvětlil Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Údajného miliardáře a dnes v poklidu žijícího rentiéra chtěl recidivista Kopriva (28), který se k činu doznal, zavraždit 4. listopadu předloňského roku. Oběť, se kterou se osobně vůbec neznal, podle obžaloby vylákal pod záminkou nákupu pozemků do katastru nad lomem Hády v okrajové části Brna.

Milenci chystali vraždu, brněnský soud je tvrdě potrestal

Krimi

Tam se spoluzakladatele vykřičených domů pokusil svrhnout do lomu, a tak jej zabít. K dokonání vraždy, kterou měla naplánovat za úplatu několika desítek milionů milenka pachatele a manželka oběti Eva Grycová (38), nedošlo. Napadený muž (72) se zachytil nad několik desítek metrů hlubokou propastí a se štěstím přežil. Shodou okolností útočníka vyrušil náhodný svědek, a tak z lomu utekl.

Foto: Petr Marek, Právo

Josef Kopriva a Eva Grycová u olomouckého vrchního soudu.

Kopriva, který se ke všemu přiznal, jednal především pod vlivem manželky oběti, do které se zamiloval. Spoluobžalovaná psycholožka Eva Grycová však jakoukoli spoluvinu popírá.

Krajský soud ji odsoudil na základě jediného přímého důkazu, kterým byla výpověď právě Koprivy, ovšem s tím, že o její vině svědčila i řada nepřímých důkazů. Motiv jednání obžalované byl podle krajského soudu zcela zištný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám