Hlavní obsah

Kauza pokousaného revizora se vrací k soudu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Případ pokousání revizora ostravské městské dopravy, za které dostal černý pasažér Tomáš Labda čtyři měsíce vězení nepodmíněně, se vrací k Okresnímu soudu v Ostravě. Krajský soud, ke kterému se odvolal odsouzený i žalobce, v pátek rozsudek zrušil a kauzu vrátil k novému posouzení.

Článek

"Uložený nepodmíněný trest odnětí svobody u dosud netrestaného pachatele je nezákonný," vysvětlil státní zástupce Richard Fanta. Soudce Michal Benda, který rozsudek prvního stupně vyhlásil, ho ale za nezákonný nepovažuje a tvrdí, že trest by měl být mimo jiné signálem veřejnosti, že takto se lidé v tramvají chovat nesmějí.

Tomáš Labda cestoval loni 22. května s přítelkyní a dítětem v kočárku v tramvaji číslo 4. Při kontrole revizorů se rodina snažila tramvaj na zastávce Náměstí Republiky opustit a při potyčce černý pasažér jednoho z revizorů kousnul do ramene a způsobil mu zranění, po kterém zůstala jizva. Labda se u soudu ke kousnutí přiznal, tvrdil ale, že bylo nevyhnutelné, protože ho revizor při snaze o zadržení bolestivě škrtil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám