Hlavní obsah

Kauza Nečesaného nekončí, odvolací soud znovu zrušil osvobozující rozsudek

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vrchní soud v Praze znovu zrušil v odvolacím řízení zproštění obžaloby Lukáše Nečesaného, který se podle vyšetřovatelů před pěti lety v Hořicích pokusil zabít polenem kadeřnici. Kontroverzní kauza, kterou provází zcela odlišná rozhodnutí soudů, tak míří již pošesté k první instanci, kterou je v tomto případě Krajský soud v Hradci Králové.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Lukáš Nečesaný se svými advokáty u soudu (archivní snímek)

Článek

Na posun v kauze v pátek upozornil Václav Peričevič, místopředseda Spolku Šalamoun, který se zabývá spornými justičními případy, s odkazem na informaci o rozhodnutí v justiční databázi. „Dle procesního postupu a rozhodnutí ve formě usnesení lze dovodit, že VS meritorně rozhodl, zprošťující rozsudek zrušil a věc vrátil nalézacímu soudu, tedy Krajskému soudu v Hradci Králové,” napsal Peričevič v tiskové zprávě.

V databázi je uvedeno, že 28. listopadu bylo „Rozhodnutí soudu I. stupně zrušeno a věc vrácena soudu I. stupně k novému projednání”.

Několikrát zproštěn obžaloby

Případ se odvíjí od události z 21. února 2013. Obžaloba tvrdí, že tehdejší student Nečesaný napadl kadeřnici krátce před koncem její pracovní doby polenem, bil ji do hlavy a ukradl z pokladny přes 10 tisíc korun. Vážně zraněnou ženu našel její syn, život jí zachránili lékaři hradecké nemocnice. Nečesaný od začátku obvinění odmítá.

Královéhradecký krajský soud mladíka třikrát uznal vinným, nejprve mu dvakrát uložil 16 let, později 13 let vězení. Po zásahu Nejvyššího soudu byl Nečesaný dvakrát viny nepravomocně zproštěn. Předchozí osvobozující rozsudek vrchní soud rovněž zrušil. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám