Hlavní obsah

Kamión v plné rychlosti narazil do stojící kolony na D5

Novinky, jap, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdice
Aktualizováno

Záchranáři zasahovali ve středu po poledni na dálnici D5 nedaleko obce Zdice na Berounsku u srážky dvou kamiónů. Jeden z řidičů zůstal ve vozidle zaklíněn v bezvědomí, záchranka ho přepravila do nemocnice vrtulníkem. Podle informací z místa kamión narazil do stojící kolony. Směr na Prahu byl zhruba 2,5 hodiny neprůjezdný, poté se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem.

Nehoda dvou kamiónů na dálnici D5Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Auta se střetla kolem poledne na 28. kilometru ve směru na Prahu. Kamióny do sebe vrazily podle informací Novinek na konci kolony, která se vytvořila kvůli opravám na dálnici.

První ze dvou havarovaných kamiónů zastavil na konci kolony. Řidič si prý všiml dalšího nákladního vozidla zhruba 500 metrů za sebou a počítal s tím, že se jeho řidič normálně zařadí.

Odklon dopravy vede přes Zdice

Výsledkem ale byl opak, kamión totiž do kolony v plné rychlosti narazil. Zranění jeho řidiče byla vážná a zůstal v kabině zaklíněný, navíc v bezvědomí. Lékaři ho oživovali a přepravili vrtulníkem do nemocnice v Praze. „Byl připojen k umělé plicní ventilaci,” upřesnila mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie, směr na Prahu musela kvůli následkům havárie uzavřít, odklon dopravy vedl přes Zdice. Před místem nehody se vytvořila kolona, která po 14:00 měřila zhruba osm kilometrů. Směr na Prahu se pak podařilo zprovoznit v jednom jízdním pruhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám