Hlavní obsah

Kamion u Chrastavy skončil v druhém autě: Řidiče z kabiny vyprošťovali hodinu

Liberec
Aktualizováno

Dvě nákladní auta se střetla v úterý odpoledne u Chrastavy na Liberecku. Jeden řidič má po nehodě středně vážné zranění, ze zdemolované kabiny ho zhruba hodinu vyprošťovali hasiči. Silnice I/35 u Chrastavy byla ve směru na Liberec uzavřená více než sedm hodin.

Foto: HZS Libereckého kraje

Z kabiny kamionu vyprostili řidiče

Článek

Vážná nehoda se stala kolem 13:30 na 14. kilometru silnice u objektu obalovny ve směru od Chrastavy na Liberec. Nákladní auto narazilo zezadu do vozidla jedoucího před ním.

Zraněného řidiče ze zdemolované kabiny, která byla vmáčklá do zádní části prvního vozu, vyprošťovali hasiči.

Vlak smetl auto se 64letou řidičkou na přejezdu u Plzně

Krimi

„Řidič byl při vědomí, proto práce probíhaly opatrně ve spolupráci se zdravotníky tak, aby byl řidič, v uvozovkách, v tom největším komfortu. Postupovali jsme podle toho, jak reagoval, aby se nezhoršoval jeho zdravotní stav. Museli jsme použít i hydraulické vyprošťovací zařízení a na místě byl také vyprošťovací automobil,” uvedl krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda.

Foto: HZS Libereckého kraje

Z kabiny kamionu vyprostili řidiče

Řidič utrpěl středně těžké poranění. „Sanitou jsme ho převezli do liberecké nemocnice. Byl při vědomí,” dodal krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Po dobu odstraňování následků po dopravní nehodě a vyšetřování okolností byla silnice uzavřená. Dopravu policisté odkláněli přes obce Machnín a Svárov.

Reklama

Výběr článků

Načítám