Hlavní obsah

Kamion na D2 smetl auto silničářů, srážku zachytila kamera

Břeclav
Aktualizováno

Řidič rumunského kamionu zemřel v pátek dopoledne na dálnici D2 u Lanžhota na Břeclavsku. Ze zdemolované kabiny jej sice dostali, vrtulník, který pro zraněného přiletěl, se ale vracel s prázdnou.

Nehodu zachytila kamera silničářůVideo: ŘSD

 
Článek

Nehoda se stala před půl devátou dopoledne ve směru z Brna k nedaleké státní hranici se Slovenskem. Na dálnici zrovna byli silničáři s nákladním vozem s připojeným vozíkem s dopravním značením.

Požár kamionu zablokoval dálnici D2

Krimi

Řidič rumunského kamionu do něj narazil a tlačil jej před sebou. Jeho vůz přitom prorazil svodidla a skončil v opačném směru. „Z dosud nezjištěných příčin řidič nákladního vozu narazil do označeného, pomalu jedoucího vozu silničářů, vlivem toho pak tyto vozy narazily do středových svodidel. Řidič nákladního vozu byl zaklíněný,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Smrtelná nehoda u Lanžhota

Hasiči zaklíněného muže pod dohledem lékařů vyprostili. „Na místo jsme vyslali vrtulník a pozemní lékařskou posádku. Záchranáři muže středního věku resuscitovali,“ uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Sanitka záchranářů do nemocnice odvezla řidiče vozu silničářů s poraněnými žebry a na další vyšetření.

„Hasiči se postarali o vyproštění muže. Z kamionu uniklo několik set litrů pohonných hmot, které hasiči zasypali sorbentem,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

BEZ KOMENTÁŘE: Smrtelná nehoda u LanžhotaVideo: Milan Vojtek , Právo

„Z pohledu ostatních řidičů bylo jediné štěstí, že se nehoda stala v místě odstavného parkoviště a celnice na vstupní straně do země. Směr na Slovensko tak jel přes parkoviště, do vnitrozemí přes celnici. Nemuseli jsme se tak prodírat ucpanou dálnicí,“ uvedl jeden z hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám