Hlavní obsah

Kamerový záznam z jiného vozu má prokázat, jak k nehodě na rallye došlo

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při sobotním závodu rallye nedaleko Uherského Brodu zemřely po vyjetí jednoho z vozů mimo trať čtyři dívky. Policie má k dispozici kamerový záznam z jiného vozu, který chvíli před nehodou inkriminovaným místem projížděl. Ten může osvětlit, jak k nehodě došlo.

Foto: Petr Marek, Právo

Na místo neštěstí v Lopeníku přicházeli v neděli s květinami pozůstalí a další místní občané.

Článek

Při závodech Autogames Rally Show Uherský Brod vylétlo na začátku obce Lopeník jedno ze závodních aut ze silnice. Následně srazilo čtyři dívky. Nejmladší byla ročník 2005, dvě dívky se narodily v roce 1994, nejstarší v roce 1992, zemřely na místě.

Nehoda na rallye otřásla příbuznými a známými zemřelých dívekVideo: Novinky

Policie po nehodě získala kamerový záznam pořízený z jiného vozu, který místem závodu chvíli předtím projížděl. Video může osvětlit, kde přesně dívky stály a zda byla oblast dostatečně zabezpečena. Základní informace o tom, kde se dívky nacházely, získala policie již v sobotu od očitých svědků krátce po nehodě. Na místě však vládly silné emoce, je tak třeba vše důkladně prověřit.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Při závodu vylétl vůz na horizontu ze silnice a narazil do diváků.

„Nešťastná událost je nyní v šetření, budou se dělat znalecké posudky. Výsledky můžeme čekat v rámci několika týdnů či měsíců,“ uvedla pro Novinky policejní mluvčí Zlínského kraje Jana Macalíková.

Foto: Mapy.cz

K tragédii došlo u obce Lopeník

Každopádně nejde o klasickou dopravní nehodu, u které platí standardní rychlostní limity a předpisy, vše se tak musí důkladně prošetřit, dodala. Rozborem by se mělo prokázat, zda šlo o chybu řidiče, případně jestli nebyla na vině závada na vozidle.

Nehoda na rallye na Zlínsku Video: Novinky

Neštěstí se stalo v první ze šesti rychlostních zkoušek. Posádka havarovaného vozu se startovním číslem 27 Mitsubishi Lancer Michael Bartončík a Josef Bartončík vyvázla z nehody bez zranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám