Hlavní obsah

Kamera zachytila zlodějku, jak okrádá seniorku. Soud ženu potrestal vězením

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na dva roky do vězení poslal brněnský městský soud Evu Lakatošovou, která v několika případech podle vyšetřovatelů okradla seniory v Brně o více jak 100 tisíc korun. Při jednom z činů, kdy obrala čtyřiadevadesátiletou ženu, ji přitom natočila skrytá kamera. Verdikt ještě není pravomocný, Lakatošová se proti trestu může odvolat.

BEZ KOMENTÁŘE: Skrytá kamera natočila drzou zlodějku Video: Policie ČR

 
Článek

O verdiktu informovala Česká televize. Vyšetřování případu se rozběhlo poté, co se na kriminalisty obrátil loni koncem srpna příbuzný okradené stařenky. Ten měl navíc v ruce nezvratný důkaz, do bytu totiž po dohodě s rodinou nainstaloval kamerový systém, aby mohl svou příbuznou čas od času zkontrolovat, zda například nemá zdravotní obtíže. [celá zpráva]

Když se na něj obrátila s tím, že nemá hotovost, ačkoliv brala před pár dny důchod, nedalo mu to a kamerové záznamy prošel. Ty zachytily celou akci zlodějky. Policisté zlodějku na záznamu rychle poznali, neboť s ní měli zkušenost z dřívější doby.

„Někdy se lstí vloudila do bytů a tam je pak okradla, jindy se zmocnila platební karty psychicky nemocného a vybrala z ní peníze, seznámila se na inzerát a následně neváhala přimět oběť, aby si vzala půjčku, a tu pak v nestřeženém okamžiku ukradla,“ řekl dříve policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám