Hlavní obsah

Kamaráda zmlátil klackem a pak ho utopil. Dostal devatenáct let

– Hradec Králové

Hradecký krajský soud poslal ve středu na 19 let do vězení jednadvacetiletého Vojtěcha Dleska. Podle obžaloby loni v červenci u rybníka na Havlíčkobrodsku zavraždil svého stejně starého kamaráda. Rozsudek dosud není pravomocný. Informovala o tom Iva Matušková z hradeckého krajského soudu.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dlesk podle obžaloby kamaráda opakovaně napadl údery klackem do hlavy. „Způsobil mu rozsáhlá poranění obličeje. Poškozený musel vnímat trýznivou bolest a reálné ohrožení usmrcením," stojí v obžalobě.

Poté, co napadený ztratil vědomí, ukradl mu Dlesk peníze, telefon a klíče od bytu. Následně ještě žijícího mladíka zatáhl do rybníka, kde napadený utonul. Obžalovaný později odešel do bytu své oběti, najedl se tam a z dětského pokoje sestry ukradl pokladničku, v níž byly necelé dva tisíce korun.

Nepracoval a byl bez peněz

Obžalovaný, který nepracoval a byl bez peněz, u soudu při zahájení hlavního líčení uvedl, že se s poškozeným znal od dětství. Vypověděl také, že v den vraždy si dali pár piv a šli k rybníku, kde kamaráda napadl.

„Chtěl jsem mít chvíli pro sebe, měl jsem toho moc. Nevím proč, vzal jsem klacek a tloukl jsem ho," uvedl. Do vody ho údajně odtáhl proto, aby se probral. Následně zpanikařil a utekl. „Byl to strašně hodný kluk. Budu toho litovat do konce života,“ řekl před soudem Dlesk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám