Hlavní obsah

Kadlecův spis k nehodě je na magistrátu. Na tahu jsou úředníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští policisté vyšetřili páteční nehodu expolicisty Karla Kadlece a předali spis magistrátu, aby mohl v co nejkratším termínu zahájit s řidičem správní řízení. Již v týdnu deník Právo informoval, že Kadlece čeká na úřadě nový řidičský průkaz a úředníci prý nemohou zabránit tomu, aby si ho vyzvedl, protože od policie k tomu prý nedostali pokyn.

Kadlec test na alkohol a drogy odmítl, protože prý policistům nevěří (archivní video ze srpna 2016)Video: Novinky

 
Článek

„Dnes dopoledne policisté předali kompletní spisový materiál magistrátním úředníkům. Policisté tak učinili maximum pro to, aby samotné vyšetřování bylo skončeno v co možná nejkratší době. Správní orgán by tak měl bezodkladně zahájit s řidičem správní řízení,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Andrea Zoulová.

Zároveň připomněla, že policie provádí pouze dokumentaci a objasnění případu, ale nemůže úředníkům nic nařizovat či zakazovat. „Samotné rozhodnutí o případném vydání či nevydání nového řidičského průkazu je tak zcela v kompetenci magistrátu jakožto správního orgánu,“ dodala.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda bývalého policejního lektora Kadlece na pražských Vinohradech v srpnu 2016 (archivní video)Video: Novinky

Mluvčí magistrátu v úterý řekl, že úředníci nedostali od policie žádný pokyn, aby průkaz nepředávali. „Pokud nedostaneme od policie žádný pokyn, tak budeme nuceni mu nový řidičský průkaz, o který si požádal, vydat,“ sdělil Právu mluvčí magistrátu Vít Hofman. [celá zpráva]

Úředníci odboru ještě ve čtvrtek odpoledne spis neměli. „Informaci, že by nám předmětný spis dnes pražská policie předala, nemohu potvrdit. Nic nám v tuto chvíli předáno nebylo, a tedy ani nemohlo být přijato,“ řekl mluvčí magistrátu.

Průkaz prý ztratil

Ačkoli letos v dubnu Kadlec na pražských Vinohradech naboural v opilosti 29 aut, tak řidičské oprávnění stále má. Respektive tvrdí, že ho ztratil, a nyní na něj nový řidičák čeká na magistrátním odboru dopravy na pražském Vyšehradě. Policie mu tehdy neměla co odebrat. Kvůli dubnovému incidentu je zatím pouze obviněn.

Když ovšem v pátek boural, tak měl u sebe potvrzení o oznámení ztráty, odcizení, poškození nebo zničení ŘP, tedy náhradní doklad, který se vystavuje na 30 dní. A ten také předložil policii. Jedná se o doklad bez fotky, který má omezenou působnost pouze na území České republiky, ten mu ovšem policisté nechali. Při předchozích incidentech údajně tvrdil, že řidičák nemá u sebe. Tento týden se bývalý učitel na policejní akademii také nechal slyšet, že si nový řidičský průkaz vyzvedávat nebude.

Kadlecovi přitom již na konci května letošního roku zakázal řízení motorových vozidel Obvodní soud pro Prahu 2. Rozhodl tak v případě jeho první nehody z loňského března, kdy Kadlec naboural dva vozy na náměstí Bratří Synků. Podle výsledků dechové zkoušky měl v krvi 1,5 promile alkoholu.

Soud ovšem rozhodl nepravomocně a Kadlec se proti rozsudku odvolal. Jeho případ 7. září znovu projedná Městský soud v Praze a do pravomocného verdiktu může řídit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám