Hlavní obsah

Jsme na stopě muži, který vraždil v roce 2008, věří kriminalisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jindřichův Hradec

Policie pátrá po muži, který na Jindřichohradecku mohl v minulosti obtěžovat ženy. Pátrání souvisí s vyšetřováním neobjasněné vraždy Soni Illeové z roku 2008. Kriminalisté vypracovali identikit muže, který údajně z 90 procent odpovídá realitě.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté vypracovali identikit, který prý z 90 procent odpovídá realitě.

Článek

Hledanému muži je kolem 50 let a měří zhruba 170 centimetrů. Má kratší, tmavé vlasy. "Kriminalisté předpokládají, že mohl ve městě a v okolí Jindřichova Hradce kontaktovat nebo i obtěžovat ženy, a to v uplynulých pěti letech. Také mohl ženy se sexuálním podtextem napadat. Kriminalisté žádají ženy, které muž mohl nějakým způsobem obtěžovat, aby se ozvaly na linku 158," řekl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Jednatřicetiletá Soňa Illeová zmizela v prosinci 2008 z vánočního večírku v Jindřichově Hradci a její tělo objevil 1. března 2009 rybář v Nežárce u Valu na Táborsku. Policii se stále nepodařilo vypátrat jejího vraha.

Při vyšetřování kriminalisté využili metody plošného odběru vzorku DNA v rozsahu, který do té doby v regionu neprovedli. Podle vyšetřovatelů bylo pravděpodobně místo nálezu těla Illeové či jeho blízké okolí i místem činu. Vrah ho dobře znal, stejně jako trasu z Jindřichova Hradce do chatové oblasti Jemčina, kam zřejmě oběť přivezl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám