Hlavní obsah

Jiskra ve ventilaci zažehla požár pilin na Semilsku, škoda v milionech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horka u Staré Paky

Požár pilin uskladněných v silech likvidují od úterního odpoledne hasiči v průmyslovém areálu na Semilsku. Plameny se sice podařilo lokalizovat ještě v podvečer, ve středu ale pokračují dohašovací práce a hasiči hledají skrytá ohniska hoření. Škodu vyšetřovatelé předběžně odhadli na pět milionů korun. Příčinou požáru podle nich byla jiskra ve vzduchotechnice.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár sila na Semilsku.

Článek

Požár vypukl v úterý kolem 16. hodiny v průmyslovém areálu v obci Horka u Staré Paky, hořela sila s dřevěnými pilinami.

„Požár byl po 19. hodině lokalizován, ale vybírání materiálu ze zásobníků a dohašovací práce budou trvat ještě několik hodin,“ informovali v úterý hasiči na Facebooku s tím, že vyhlásili 2. stupeň požárního poplachu.

Hasiči ve středu pokračují v dohašování a rovněž upřesnili, že již znají příčinu požáru. Byla jí mechanická jiskra způsobená vniknutím cizího tělesa do vzduchotechniky.

Podle mluvčího hasičů Jakuba Suchardy mohly k požáru přispět i vysoké teploty, jaké v posledních dnech panovaly.

Střecha domu u Prahy vzplála během tísňového hovoru jako papír

Krimi

Mluvčí uvedl, že jeho kolegové dohledávají případná skrytá ohniska hoření, na což mají stále připravené hadice.

Škodu vyšetřovatelé zatím spočítali na zhruba pět milionů korun. „Dokud všechno nebude úplně vyřešené, je výše škod jen odhad,“ řekl ČTK Sucharda.

Reklama

Související články

Na Pražském okruhu začalo hořet pod tankem

Pražští hasiči zasahovali v pondělí po poledni u požáru tahače s naloženým historickým tankem na Pražském okruhu. Řidič stačil odpojit tahač od nákladního...

Výběr článků

Načítám