Hlavní obsah

Jen co pustili piráta silnic z vězení, znovu opilý řídil

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vlastním očím nevěřili ostravští policisté, kteří přistihli za volantem 37letého muže s více než třemi promile alkoholu v dechu. Když nahlédli do policejních spisů, zjistili, že byl již dříve několikrát trestán za řízení pod vlivem alkoholu. Naposledy byl za to dokonce ve výkonu trestu, ze kterého byl propuštěn teprve před měsícem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Případ nyní policie šetří ve zkráceném řízení a je velmi pravděpodobné, že muž půjde opět za mříže.

Muž byl zadržen v noci na neděli díky strážníkům, kteří si na ostravském sídlišti Dubina povšimli automobilu Ford Mondeo bez registračních značek.

„Při kontrole vykázala orientační dechová zkouška řidiče hodnoty 3,30 a 3,14 promile alkoholu. Policisté 37letého muže zadrželi,“ uvedla mluvčí s tím, že recidivista se bude před soudem zodpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Není to jeho první trestný čin, neboť v lednu 2011 vykonal trest odnětí svobody, který mu byl uložen za obdobnou trestnou činnost, tedy ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Ani tento trest však nebyl prvním, který byl muži uložen za řízení vozidla pod vlivem alkoholu,“ dodala policejní mluvčí s tím, že obviněnému nyní hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám