Hlavní obsah

Jedenaosmdesátiletý motorkář havaroval na Kroměřížsku

Právo, mhr

S těžkými zraněními skončil v neděli v podvečer v olomoucké Fakultní nemocnici po střetu s osobním autem na Kroměřížsku jednaosmdesátiletý motorkář. Dopravit jej tam musel záchranářský vrtulník.

Foto: HZS Zlínského kraje

Motocykl skončil, po srážce na poli.

Článek

„K nehodě došlo na křižovatce mezi obcemi Zahnašovice a Míškovice,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička. Na místě se střetl osobní vůz Ford s motocyklem Honda.

„Zraněný motorkář byl v době příjezdu hasičů v péči okolo jedoucích lidí, kteří mu poskytli první pomoc. Šlo naštěstí o zdravotní sestry, kterým se muže, jenž po srážce nejevil známky života, podařilo přivést k vědomí,“ uvedl mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: HZS Zlínského kraje

Zraněný řidič motorky ležel podle něj po nehodě v příkopě, hasiči jej proto podložili páteřní deskou a přemístili k sanitce, následně pomáhali i s jeho transportem do vrtulníku.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavla Vysloužila se jedenaosmdesátiletý motorkář střetl s osobním vozem ve vysoké rychlosti. Jeho tělo náraz odmrštil několik metrů od motorky. Ta skončila také mimo vozovku.

„Společně s kolegy z Bystřice pod Hostýnem muže na místě ošetřila posádka vrtulníku, který motorkáře s řadou zlomenin a vnitřních zranění transportoval v kritickém stavu do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ konstatoval Vysloužil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám