Hlavní obsah

Jeden násilník napadl družku, druhý manželku

Právo, mod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Případy domácího násilí se v těchto dnech šíří v Teplicích. Některé napadené ženy ale nedají souhlas ke stíhání, a tak policie případ odloží.

Foto: Adam Halmoši

Roman Šebrle trénuje.

Článek

"První případ se stal v bytě v centru Teplic. Po rozepři mezi druhy došlo k fyzickému útoku na třicetiletou ženu. Ta utrpěla tak závažná zranění na hlavě, že byla nucena vyhledat lékařské ošetření," uvedl Václav Woska z preventivně informační skupiny teplické policie. K trestnímu stíhání druha však nedala souhlas, a tak policisté věc odkládají.

Druhý případ se stal v teplické čtvrti Trnovany. "Napadená manželka utrpěla zranění a byla nucena vyhledat lékařské ošetření. Tato žena však již má dlouhodobější smutné zkušenosti s hrubiánským chováním svého manžela, a tak dala souhlas s jeho trestním stíháním," uvedl Woska s tím, že manžel je trestně stíhán podle nového paragrafu trestního zákona týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám