Hlavní obsah

Jeden mrtvý a tři zranění při srážce vlaku s autobusem

Novinky, DPA, ČTK, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEDMIHORKY

Na železničním přejezdu v Sedmihorkách na Semilsku se v sobotu ráno srazil motorový osobní vlak s mikrobusem plně obsazeným německými turisty. Při nehodě zemřel jeden člověk, tři další byli zraněni.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Návštěvníci se při Květinovém dni mohou zeptat floristky Martiny Krátké na současné svatební trendy

Článek

Nehoda byla nahlášena v 08:17. Na trati Turnov - Jičín byla zhruba na tři hodiny přerušena doprava. "V 11:35 byl provoz obnoven," řekl Pavel Tesař z tiskového oddělení Českých drah.

Krizová zadní sedadla

K incidentu došlo na nechráněném železničním přejezdu ležícím jen dvě stě metrů od zastávky. Podle svědků vlak, který přijížděl právě od Jičína, houkal a jel navíc velmi pomalu.

Německý řidič však výstražný signál z dosud neznámých příčin přeslechl a vjel přímo do kolejiště, kde vlak zachytil zadní část mikrobusu Fiat Iveco. Zraněni proto byli pouze lidé na zadních sedadlech, která se v momentě nárazu doslova z vozidla odtrhla.

"Řidič musel vlak vidět, protože i já jsem viděl, jak se blíží k přejezdu," řekl strojvedoucí. "Musím přiznat, že jsem byl vyděšený, když jsem viděl, kolik z toho rozpáraného autobusu vyskakovalo lidí," přiznal muž.

Výprava odjíždí do SRN

V době srážky cestovalo vedle řidiče a průvodce v modrozeleném fiatu dvacet čtyři německých turistů. Jedna osoba svá zranění nepřežila. Další tři lidé byli převezeni do nemocnic v Jičíně a Turnově.

Zbytek výpravy bude během několika hodin směřovat k německým hranicím. Dnešek byl totiž posledním dnem turistů z města Pirna v České republice. Několikadenní ozdravný pobyt v nedalekých Lázních Sedmihorky tak pro ně neskončil příliš šťastně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám