Hlavní obsah

Jeden majitel growshopu dostal podmínku, druhého soud nepotrestal

• Aktualizováno

Soud uznal v pondělí vinnými dva majitele pražského velkoobchodu zaměřeného na pěstování rostlin, tzv. growshopu, z šíření toxikomanie. Pavlu Smolíkovi udělil roční trest vězení podmíněně odložený na 18 měsíců, jeho společníka Michala Otipku nepotrestal.

Foto: David Mcnew, Reuters

Rostlina konopí. Ilustrační foto

Článek

Dvojice podle obžaloby nabízela ucelený řetězec zboží, díky kterému lze vypěstovat vysoce kvalitní marihuanu. Obžalovaní vinu odmítají a odkazují na předchozí konzultace s policií, která prý neměla původně námitky. Rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 3 není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

Případ se týká policejní razie v českých growshopech v listopadu 2013. Na začátku byl zásah ve velkoobchodu i v žižkovské prodejně Otipky a Smolíka. Obžaloba hovoří o "uceleném řetězci zboží", které bylo v obchodu k mání - technologie k pěstování, semena, kuřácké potřeby i literatura.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Otipka se Smolíkem opakovaně soudu namítali, že nikoho k pěstování marihuany nenaváděli, a do obchodu chodili nakupovat lidé pěstující různé rostliny. Podle obžaloby se ale zákazníci v prodejně dostali k návodu, jak pěstovat marihuanu.

Nedávno jiný pražský soud v podobné kauze majitele dalšího growshopu osvobodil. Rozsudek však není pravomocný a verdikt bude přezkoumávat odvolací soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám