Hlavní obsah

Janoušek byl těžce závislý na alkoholu, řekl u soudu terapeut Douda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze rozhodne o případné obnově procesu lobbisty Romana Janouška v březnu. V úterý vyslechl za zavřenými dveřmi podnikatelova někdejšího terapeuta Ivana Doudu a Janouškovu manželku Simonu. Podle Doudy byl Janoušek v době nehody, kvůli které žádá o nový proces, silně závislý na alkoholu.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek měl v dechu 2,2 promile alkoholu.

Článek

Janoušek k úternímu jednání opět nedorazil, zastupoval ho advokát. Douda novinářům po jednání stručně řekl, že podle něj byl Janoušek v době své dopravní nehody vážně závislý na alkoholu.

Lobbistův advokát chce v obnoveném řízení prokázat, že vnímání jeho klienta mohl vedle závislosti na návykových látkách zkreslit také hematom v mozku.

Douchův výslech trval u pražského městského soudu zhruba hodinu, výpověď Janouškové byla o něco kratší. Předseda soudního senátu Tomáš Kubovec vysvětlil, že z obou výslechů vyloučil veřejnost, protože soud probíral otázky intimního charakteru. Poté uvedl, že závěrečné návrhy a rozhodnutí zazní 17. března.

Janoušek a spol. vysáli stovky milionů z pojišťoven, tvrdí policie a navrhla obžalobu

Krimi

Opilý Janoušek srazil autem v roce 2012 v Praze ženu, s jejímž vozem se předtím střetl. Původně čelil obžalobě z pokusu o vraždu, odsouzen byl za úmyslné ublížení na zdraví.

Janouškovu žádost o nové projednání nehody zamítl pražský městský soud už v roce 2016. Ústavní soudci ale loni nařídili, aby se lépe vypořádal s Janouškovými argumenty.

Lobbista Janoušek žádá obnovu procesu. Hematom na mozku prý mohl ovlivnit jeho schopnosti

Krimi

Jedenapadesátiletý podnikatel zatím strávil za mřížemi zhruba rok a čtvrt. Nyní je na svobodě, protože má do 30. dubna přerušený trest kvůli závažným zdravotním problémům.

Kromě zmíněné kauzy nyní čelí dalšímu vyšetřování. Policie ho v lednu navrhla obžalovat z podílnictví v kauze neoprávněných úhrad od zdravotních pojišťoven pro laboratoř Chambon.

Reklama

Související témata:

Související články

Janoušek se hned tak do vězení nevrátí

Lobbista Roman Janoušek se zatím do vězení nevrátí. Krajský soud v Brně má na rozhodnutí o nástupu čas do dubna příštího roku, protože v té době Janouškovi...

Výběr článků

Načítám