Hlavní obsah

Jako na Divokém západě. Muž jezdil v Ostravě autobusem se zbraní za pasem

Ostrava

K ozbrojenému muži vyjížděli o uplynulém víkendu strážníci v Ostravě. Lidé hlásili, že se pohybuje na zastávce a v autobusu MHD. Hlídka nakonec zjistila, že má zbraň, na kterou není třeba zbrojní průkaz. Viditelně ji však nosit nesmí.

Foto: MP Ostrava

Strážníci s ozbrojeným mužem.

Článek

Lidé volali na tísňovou linku strážníků v sobotu odpoledne s tím, že podezřelý muž se pohybuje v ostravské Výškovické ulici. Když přijeli na jednu ze zastávek, ozbrojenec už tam nebyl. Svědci strážníkům řekli, že odjel autobusem číslo 31.

V Ostravě utekl z výběhu hlodavec podobný zajíci, skončil v podběráku

Krimi

Hlídka ho dostihla na zastávce Hotel Bělský les. „Muž nedokázal věrohodným způsobem prokázat hlídce svou totožnost a rovněž nepředložil strážníkům doklady opravňující jej k držení zbraně ani ke zbrani samotné,“ uvedl mluvčí strážníků Jindřich Machů.

V Ostravě řádil mrštný zloděj. Vysekal otvor do zdi, aby získal cennosti

Krimi

Zbraň mu byla odebrána a muž odjel za doprovodu hlídky na služebnu policie. Dechová zkouška u něj byla negativní. „K motivu svého jednání tento 51letý muž uvedl, že nevěděl, že nemůže na veřejnosti nosit viditelně zbraň. Dále uvedl, že se zbraní nikterak nemanipuloval a že ji tak nosí už dva roky,“ konstatoval Machů.

Jak se ukázalo, na zbraň není potřeba zbrojní průkaz. Byl to revolver značky Flobert court ráže 6mm s maximální úsťovou energií 7,5 joulu. Muž je však podezřelý z přestupku, protože zbraň nosil viditelně. Zaplatit může až 15 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám