Hlavní obsah

Ital spadl z Karlova mostu a utopil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Řeka Vltava vydala v pondělí tělo devatenáctiletého Itala, kterého kamarádi pohřešovali od minulého čtvrtka. Náhodný kolemjdoucí uviděl plovoucí mrtvolu asi dvacet metrů od břehu v Praze 1 a přivolal pomoc.

Foto: Jan Kaše

Vernisáž ve Svojšicích přilákala několik desítek návštěvníků

Článek

"Policisté podle pasu zjistili jeho totožnost," řekla ČTK mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Podle výpovědi jeho dvou kamarádů společně navštívili minulý čtvrtek diskotéku v centru Prahy, kde vypili nějaký alkohol. Kolem páté hodiny ranní se pak vydali na Karlův most a uprostřed se zastavili. Prý chtěli počkat na východ slunce. Pohřešovaný mladík se měl usadit na hrazení mostu.

"Po nějaké chvilce si ostatní povšimli, že již na hrazení není. Okamžitě prohledali vodu, ale tělo, ani zčeřenou vodu, neviděli. Od té doby hledali svého kamaráda po centru Prahy, v hotelu a na místech, kde byli v předchozí dny. Nikde jej ale nenalezli," sdělila dál Miklíková.

Potápěči tělo nenašli

Do pátrání po záhadně zmizelém cizinci se zapojila policie spolu s poříčním oddělením. Neúspěšně prohledali říční dno, vyptávali se v hotelu, obvolali nemocnice, ovšem bez výsledku. Jasno bylo až v pondělí, kdy tělo vyplavalo. Policie dál zjišťuje, co se přesně na mostě odehrálo.

Američan shozený z mostu úspěšně operován

Narozdíl od Itala může mladý Američan, kterého shodili o víkendu tři násilníci z Hlávkova mostu, hovořit o štěstí. Již včera se podrobil úspěšné operaci zlomené pánve. Lékaři jeho zdravotní stav označili za stabilizovaný.

"Mohu jen potvrdit, že pacient prodělal včera odpoledne poměrně náročnou operaci, není však v ohrožení života. Zranění pánve nepřivodilo úrazový šok, zranění na hlavě není nijak mimořádně vážné," sdělil lékař z nemocnice Na Františku, kam byl okradený a zbitý Američan po několikahodinovém čekání na záchranu převezen.

Policie po zlodějích, kteří 21letého cizince přepadli, zbili a okradli, dál pátrá. 

Reklama

Související články

Zloději hodili cizince z mostu do Vltavy

Ve Vltavě skončil 21letý cizinec, kterého tři neznámí zloději okradli v neděli na Hlávkově mostě v Praze. Nejprve mu vzali peněženku, a když se mladík bránil,...

Výběr článků

Načítám