Hlavní obsah

Inspekce obvinila dva policisty kvůli ženě, která zabíjela na Smíchově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila dva policisty ze zneužití pravomoci úřední osoby. Důvodem je zásah proti agresivní ženě, která o dva týdny později zabila zákaznici v obchodním centru na pražském Smíchově. Podle inspekce policisté neplnili své povinnosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy v obchodním domě. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

Vyšetřovatelé GIBS obvinili dva policisty z obvodního ředitelství policie na Malé Straně v úterý.

„Policisté v rámci výkonu hlídkové služby nepostupovali v souladu s trestním řádem a neučinili všechna potřebná šetření a opatření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin směřující ke zjištění jeho pachatele v souvislosti s pokusem zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Inspekce doplnila, že vyšetřování policistů probíhá na svobodě. „V nejbližší možné době se seznámíme s usnesením o zahájení trestního stíhání policistů a příslušný služební funkcionář přijme adekvátní personální opatření,” sdělila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Zabíjela v Tescu

Útočnice pobodala zákaznici 21. července v Tesku mezi regály poté, co vzala z jednoho z nich nůž. Podle svědků se ženy přetahovaly o kabelku. Policie později uvedla, že si útočnice oběť vyhlédla náhodou. Pachatelka po činu neutíkala a počkala na policii.

Jak informovaly Novinky krátce po zveřejnění případu, útočnice v daný den odešla z bohnické psychiatrické léčebny. To později potvrdil i ředitel léčebny Martin Hollý. Lékaři řekli, že byla žena stabilizovaná a neměli jinou možnost, než ji propustit.

Později se však ukázalo, že Michaela S. již 5. července zaútočila na jinou ženu v kavárně. Škrtila ji, ale nijak ji nezranila.

Podle neověřených informací měli policisté s agresivní ženou namířeno na psychiatrii, ovšem v půli cesty hlídku operační důstojník zastavil. Doporučil jim vrátit se na místo útoku a přivolat záchranku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám