Hlavní obsah

Hvězda karlovarského festivalu Muf byla ukradena

– PRAHA
Novinky, Adéla Zajícová

V osmdesátých letech vždy v neděli ráno ve Studiu Kamarád rozehrával rozverné šarády. Doplňoval tak čtveřici dětských hrdinů Jů, Hele a Harry Šoumen. Ano, je to loutka České televize Muf. V noci ze čtvrtka na pátek se však stal obětí nenechavců a zmizel. Informuje o tom Tomáš Baldýnský na internetovém blogu karlovarského festivalu.

Foto: Jaroslav Vančat

Kytarysta ze skupiny Mandrage

Článek

Smutnou zprávu o zmizení Mufa Novinkám potvrdila Tereza Typoltová, vedoucí mediálních partnerství České televize. V rukách nenechavců skončily i kalhoty Trautenberga z večerníčku Krkonošské pohádky. Česká televize vyčíslila škodu na 22 000 korun.

Třiceticentimetrový Muf byl v Karlových Varech v rámci výstavy 50 let České televize, která byla umístněna v budově Lázní 1. Výstava byla na přelomu března a dubna i na plzeňském Finále, avšak tam se nic neztratilo.

"Mufa ukradli v pátek kolem jedné hodiny ráno," uvedla Typoltová. V Lázních 1 se konají párty pražského klubu Roxy a výstava je umístěna v kavárně v prvním patře. "Zarážející na celé věci je fakt, že výstava je hlídána ochrankou. Přesto Muf zmizel," dodala. Policie uvalila na případ informační embargo a tisková mluvčí nebyla k zastižení. Tomáš Baldýnský na Karlovarském reflektoru zveřejnil svérázný identikit hledaného Mufa.

"Je to smutná událost neboť Muf má pro nás neocenitelnou hodnotu. Byla to skutečná loutka, která každou neděli dělala radost dětským divákům," řekla Typoltová s tím, že výstava měla být v neděli ukončena. V říjnu se televizní rekvizity a fotografie dokumentující půl století České televize přesunou do Národní galerie ve Veletržním paláci v Praze. Otázkou nyní je, zda s Mufem, či bez něj. Věřme, že Mufa uvidí i návštěvníci Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám